Toelichting op bibliografie Ivan Boszormenyi-Nagy


Toelichting op de Bibliografie Ivan Boszormenyi-Nagy

Het ICB beschikt over de grootste, vrij toegankelijke bibliografie op het gebied van de contextuele benadering. Zij bevat meer dan 1200 vermeldingen en is zowel in het nederlands als in het engels beschikbaar. Met dit initiatief wil het ICB opleiding, onderzoek en ontwikkeling van het contextuele denken stimuleren en ondersteunen.

De bibliografie bestaat uit twee deelverzamelingen:

  • Primaire bibliografie*
    Alle titels van publicaties van Ivan Boszormenyi-Nagy (boeken, artikelen, lezingen, workshops, video- en audio-opnames etc.). Zoeken op jaartal levert een chronologisch overzicht van publicaties.
  • Secundaire bibliografie
    Een uitgebreide collectie titels van publicaties over de contextuele benadering volgens Ivan Boszormenyi-Nagy (artikelen, boeken, proefschriften, afstudeeronderzoeken, lezingen, recensies, etc.) Belangrijkste criterium voor opname in deze deelverzameling is dat de naam van Ivan Boszormenyi-Nagy genoemd moet zijn.

Helaas is het niet toegestaan ook de publicatie zelf vanaf deze site ter beschikking te stellen. Van een aantal titels mogen we dat wel, maar voor de overige publicaties verwijzen we je naar de vermelde website, de uitgever of de boekwinkel.

Tip: Kopieer de titel van de publicatie waarin je geïnteresseerd bent en kopieer die in Google. Soms kun je het artikel zelf vinden en anders kom je te weten hoe het te verkrijgen is.

Reageren?
Je kunt ons helpen bij het verbeteren en uitbreiden van deze bibliografie. Nieuwe of ontbrekende vermeldingen van publicaties ontvangen wij graag. Ook vragen of reacties zijn welkom.

Samenstelling en beheer
Ilse Siebesma-Niewöhner, iamsiebesma@icbnederland.nl 

 

* Met dank aan het werk van Magda Heireman (1987) en Annemie Dillen (2004).

Deze bibliografie is eigendom van het Instituut Contextuele Benadering.
De bibliografie is mede tot stand gekomen met behulp van een donatie door de Stichting Steunfonds Christelijke Hogeschool Ede